Kan man stadig få lån via SMS?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Kan man stadig få lån via SMS?

Du har sikkert hørt om hvordan mange førhen i tiden har belånt sig på dyre SMS-lån og derefter har stået med gæld til halsen, fordi de ikke havde det rette overblik og de rette overvejelser bag lånene. Alligevel tager de fleste personer sig selv i at tænke tanken at det ikke vil ske for dem og kort tid efter tanken, er de i færd med at undersøge mulighederne for et SMS-lån, men er det egentlig stadig muligt at få et SMS-lån i dag?

Tingene har ændret sig meget de seneste år

Er du udmærket klar over alle advarslerne der er ved at finde lån som f.eks. SMS-lån, men har du alligevel en idé om at det ikke er noget der vil stikke af for dig personligt, hvis du optager et enkelt SMS lån for at dække de nødvendige og måske uventede udgifter i denne måned, så kan du måske sidde nu og tænke om der overhovedet findes disse typer lån mere.

De findes i allerhøjeste grad, men tingene har samtidig også ændret sig i samme grad over de seneste år. Der er kommet ny lovgivning til og det er derfor ikke helt samme situation længere med de såkaldte SMS-lån, som det var engang.

Små lånebeløb der kan ansøges let og hurtigt

SMS-lån er ikke nødvendigvis det du skal søge på, for at finde denne type lån længere. I takt med at tingene har ændret sig har navnene på lånetyperne også virket lidt misvisende, men det kan dog stadig lade sig gøre at finde noget der kaldes SMS-lån nogle steder.

Det der egentlig kendetegner et SMS-lån er, at der er tale om et lån på et mindre beløb. 1000-5000 kroner er meget normale beløb ved denne slags lån. Samtidig er der mulighed for let og med bare en telefon ved hånden, at søge om disse lån. Du kan med dit NemID komme hele vejen igennem ansøgningsprocessen.

En træls overhaling fra staten, hvis du er registreret i RKI

Hvor der førhen var tale om et lån hvor låntager ikke skulle igennem en kreditvurdering er der nu ændret en del ved SMS-lånene. Lovgivningen har nemlig ændret sig en del på dette punkt og der kræves nu af alle långivere at der foretages en kreditvurdering af alle der ønsker at låne. Det vil altså sige, at hvis du er registreret i RKI så har du ret sikkert ikke nogen mulighed for at optage hverken et almindeligt lån eller et SMS-lån.

Fordelen ved denne slags lån ligger altså ikke i at der ikke er nogen kreditvurdering og det derved kan være nogen mulighed for alle og enhver. Det er mere et lånt der kan tages, hvis man ønsker at have pengene på kontoen hurtigt og hvis man ikke gider at skulle til, at stå skoleret foran bankrådgiveren.

Det kan måske virke som en træls overhaling for dig der måtte sidde registreret i RKI, at det nu er et helt lukket land for dig at finde midler til at dække udgifterne i slutningen af måneden. Du bør dog i stedet tænke det som en hjælp fra det offentlige, at de ikke tillader at sætte dig i en dårligere økonomisk position.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *