Forbrugslån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Skal du bruge et hurtigt forbrugslån så er du kommet til det rette sted. Sammenlign og find det bedste forbrugslån til dig her på siden, hvor vores liste med låneudbydere opdateres dagligt. Du kan med fordel ansøge 2-3 udbydere for at vælge det bedste tilbud.

Billige lån

Et forbrugslån er en mere traditionel låntype, som du både kan optage online og i banker. I en bank vil du typisk opleve, at de lån, du kan optage, er billigere, og at der her bliver undersøgt, om du har mulighed for at betale lånet tilbage. 

Dette bliver ikke gjort, når du ansøger om forbrugslån online. Dog er det hurtigere, og her behøver du ikke at stille sikkerhed. Du kan klare ansøgningsprocessen på kort tid, og inden for få dage vil du have pengene på din konto. Et forbrugslån er typisk et lån, der bruges på forbrug, som navnet angiver. Oftest er det altså nogle penge, som man står og mangler her og nu.  

Selvom du kan være desperat efter flere penge, hvis saldoen på din bankkonto er lav, bør du sikre dig, at du optager det rette lån. Når det gælder forbrugslån, kan der nemlig være stor forskel på, hvor billigt eller dyrt et lån er.  

Skal du finde det lån, der er mest fordelagtigt, er det en god idé at kigge på lånets renter og gebyrer. På den måde kan du nemlig få et billede af, hvor meget dit forbrugslån kommer til at koste dig. Ydermere kan det være smart at få kendskab til et begreb som ÅOP. Dette er nemlig i høj grad et tal, som du kan bruge, hvis du vil sammenligne flere forskellige lån. Når du skal have et hurtigt lån, så er et forbrugslån ofte en af de mest brugte muligheder.

Hvad er et forbrugslån? 

Hvad er et forbrugslån?
Et forbrugslån er typisk et mindre lån der optages til forbrug.

Kendetegnende ved et forbrugslån er blandt andet, at du ikke skal stille sikkerhed, når du optager lånet. At stille sikkerhed betyder, at du giver en garanti for, at låneudbyderen får sine penge, selvom du ikke kan betale lånet tilbage. Dette kan blandt andet være i form af værdifulde genstande, som bliver solgt, hvis du stifter gæld.  

Netop fordi du ikke skal stille sikkerhed, kan du spare en hel del tid i ansøgningsprocessen. Du behøver nemlig hverken at forholde dig til hvilke genstande, du skal stille sikkerhed i. Og du behøver ikke at få værdisat disse genstande. 

Et andet karakteristika ved forbrugslån er nemlig også, at du hurtigt kan se pengene rulle ind på din konto. I banken kan det tage flere uger, før du modtager dine penge, efter du har accepteret lånetilbuddet, hvorimod det kun tager nogle få dage ved et online forbrugslån.  

På den måde kan man altså sige at hele processen med at optage et forbrugslån er langt hurtigere og mindre besværlig, end hvis du skal optage et banklån. På den anden side kan man dog sige, at optager du et lån i banken, vil din økonomi være blevet grundig gennemgået. Det kan godt være, at dette tager lang tid, men til gengæld er du næsten sikker på, at du optager et lån, som du kan betale tilbage. 

Der kan være stor forskel på både lånebeløb og løbetid, når du optager et forbrugslån. Du kan nemlig låne helt ned til nogle få tusinde kroner og op til flere hundrede tusind. Når du skal ansøge om dit lån, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på dine behov. 

Typisk vil det blive billigere for dig, jo færre penge du låner. Derfor kan det være smart at udregne rimelig præcist, hvor mange penge du har brug for at låne. Lægger du et budget, hvor du skriver både dine indtægter og dine udgifter ind, er det nemmere for dig at få et overblik over, hvor mange penge du har råd til at låne. 

Hvad må man bruge et forbrugslån til? 

Optager du et forbrugslån online, vil du typisk ikke blive spurgt ind til, hvad du skal bruge pengene på. Det vil sige, at du i princippet kan bruge pengene på lige det, som du har lyst til. Dette er en stor frihed at have, men du får ligeledes et ansvar, som du må løfte. Du skal nemlig selv sørge for at bruge de lånte penge på en fornuftig måde. 

Et forbrugslån kan for eksempel bruges, hvis du mangler en cykel, eller hvis du skal have repareret skærmen på din mobil. Du kan ligeledes optage et forbrugslån, hvis du har brug for noget fleksibilitet i din økonomi, så du kan få ordentlig mad på bordet resten af måneden. 

Skal du betale for større ting som for eksempel et hus, bil eller et andelsboliglån, er det ikke et forbrugslån, du skal have fat i. Der findes nemlig lån, som er langt mere fordelagtige til de store beløber. Ved optagelse af disse lån vil du typisk opleve en lavere rente, da du skal stille sikkerhed. 

Det korte svar er altså, at et forbrugslån kan bruges til alt. Derfor kan de virke utrolig fristende at optage. Skal du optage et lån, som du bliver glad for i sidste ende, er det dog vigtigt, at du ved, hvordan man finder det billigste lån. 

Hvordan får man et forbrugslån? 

Hvis du er kommet frem til, at den rette beslutning for dig er at optage et forbrugslån, må du nødvendigvis finde ud af, hvordan man gør det.  

Når du skal ansøge om et forbrugslån, er der ikke nogen, der rådgiver og vejleder dig, ligesom der er i banken. Derfor er det nødvendigt, at du selv går ind på de forskellige lånesider, og finder ud af, hvilket lån der bedst kan betale sig.  

Når du har fundet det lån, som du godt kunne tænke dig at optage, er du allerede kommet en stor del af vejen. Efter du har fundet det rette lån, må du tilpasse det, så det passer til dine behov. Du kan for eksempel justere på, hvor lang løbetiden er, og hvor højt lånebeløbet skal være.  

Skal du ansøge om lånebeløbet, må du bruge dit NemID og dit CPR-nummer. Når du har indtastet de oplysninger, der kræves, kan du forvente et tilbud fra låneudbyderen. Efter du har modtaget dette tilbud, skal der gå 48 timer, før du kan acceptere eller afslå. Dette er en foranstaltning, der er blevet lavet, så forbrugslån ikke bruges til at finansiere impulskøb.  

Sådan finder man det bedste kviklån 

Skal du finde det bedste kviklån handler det i høj grad om at sammenligne de lån, som du kan finde på markedet. Hvis du vil gøre dette på en ordentlig måde, kan det være en god idé at hente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Du er nemlig ikke bundet til et lån, før du har enten accepteret eller afslået tilbuddet.  

Det kan være forholdsvis svært at sammenligne forskellige lån, da der kan være utrolig stor variation på renter og gebyrer. Nogle lån har høje renter, men tilsvarende lave gebyrer og omvendt. I sidste ende kan det derfor være svært at regne ud hvilket lån, der er billigst for dig at optage. 

Skal du sammenligne lån på et fornuftigt grundlag, er det smart at kigge på lånenes ÅOP. ÅOP står for lånenes årlige omkostninger i procent. Dette vil sige, hvor meget du samlet kan forvente at betale i omkostninger om året i procent, når både renter, gebyrer og afgifter bliver talt med. 

Skal du sammenligne to lån ved hjælp af ÅOP, er det vigtigt, at lånene har samme lånebeløb og løbetid. Er disse to tal identiske kan du nemlig sammenligne ÅOP én til én. Det billigste lån vil være det med den laveste ÅOP. 

Skal du finde det bedste kviklån, er det vigtigt at løbetiden er ens. Dette skyldes, at et lån med en lang løbetid kan vise sig at være dyrere i længden på trods af en lavere ÅOP. Når løbetiden er længere, skal du nemlig betale flere gang. Det er ikke nødvendigvis billigere at betale et lavt beløb mange gange, end det er at betale et højere beløb få gange. Ofte så stiller bankerne som f.eks. danske bank store krav til dem som ønsker at tage et forbrugslån.