Mikrolån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Find det bedste mikrolån til dig ved at sammenligne forskellige udbydere. Du kan med fordel ansøge 2-3 udbydere og vælge det mikrolån der passer dig bedst.

Billige lån

Skal du låne penge online, er det klart, at du må vide, hvilken type af lån, du skal optage. En af de låntyper, som du kan overveje, er et mikrolån.  

Mange af de lån, som bliver optaget online, bliver brugt på forbrug. Det kan for eksempel være, at du har lyst til at optage et mikrolån, hvis din opvaskemaskine er gået i stykker, eller hvis du har brug for en ny computer. Typisk vil der ikke være nogen, som spørger ind til, hvad du vil bruge dit mikrolån på. Derfor kan du bruge pengene lige, som du har lyst til.  

Inden du optager et mikrolån, må du dog sikre dig, at du kan betale pengene tilbage. Kan du ikke dette, kan du nemlig risikere at stifte stor gæld og blive registret i RKI som dårlig betaler. Lån penge hvis du er sikker på at du kan betale dem tilbage igen.

Hvad er et mikrolån? 

Hvad er et mikrolån?

Som navnet antyder, er mikrolån lån af mindre beløb. De små beløb betyder, at du typisk ikke skal stille sikkerhed, og at du hurtigt vil få pengene ind på din konto. 

Mikrolån er ofte blevet brugt i ulande. Her er idéen, at folk med meget få midler for mulighed for at låne penge, som de kan bruge på at starte deres egen virksomhed eller bygge et hjem. Efterhånden er mikrolånene dog blevet meget populære i Danmark som et alternativ til forbrugslån eller kviklån

Typisk løber disse lån i relativt kort tid, og da der ikke stilles nogen sikkerhed, vil renten være forholdsvis høj. Der er ikke så stor forskel på mikrolån, minilån, hurtig lån, og hvad de mange små lån ellers hedder. Dog kan der være forskel på, hvor højt et beløb du kan låne ved de forskellige låntyper.  

Fordele ved et mikrolån 

Én af fordelene ved mikrolån er blandt andet, at du kan bruge pengene fuldstændig, som du har lyst. Når du låner penge online, skal du nemlig ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene på, ligesom du skal gøre i en bank. Dette giver dig frihed til at bruge pengene lige som du har lyst til, og det er derfor også vigtigt, at du sørger for at handle fornuftigt.  

En anden fordel ved mikrolån er, at du ikke skal stille sikkerhed. At stille sikkerhed betyder, at du giver pengeinstituttet en garanti for, at de kan få deres penge tilbage, hvis du stifter gæld. Sikkerhed vil typisk blive stillet i form af værdifulde genstande, som skal sælges, hvis du ikke kan betale pengene tilbage. Da der ikke stilles sikkerhed ved et mikrolån, bliver ansøgningsprocessen langt nemmere at forholde sig til. 

Ydermere kan det nævnes, at den manglende sikkerhed, er en af grundene til, at ansøgningsprocessen er så hurtig. Sidste fordel, som bliver nævnt her, er nemlig, at du kan forvente at have pengene på kontoen inden for få dage.  

Hvad er renten på et mikrolån? 

Skal du optage et mikrolån, kan det være en god idé at stille dig selv spørgsmålet: “Hvad er renten på et mikrolån?” Renten er nemlig i høj grad med til at afgøre, hvor mange penge du kommer til at bruge på dit mikrolån i sidste ende.  

Hvis du vil optage et mikrolån, kan du både blive mødt med renter, eller slet og ret en pris for, hvor meget du skal betale for at låne et givent beløb. Alt efter hvilken låneudbyder du optager lånet fra, kan der være enorm variation i renterne. Derfor kan det godt betale sig at ansøge om lån fra flere forskellige låneudbydere og sammenligne de tilbud, du får, så du kan se, hvor renten er lavest. 

Dog må du huske på, at du ikke udelukkende kan sammenligne renterne, hvis du skal finde det billigste mikrolån. Der kan nemlig ligeledes være stor variation i gebyrerne. Har du fundet et mikrolån med lave renter, men tårnhøje gebyrer, kan det være, at dette lån ikke er så billigt, som det ser ud.  

Når du optager et mikrolån, bør du altid sørge for at betale lånet tilbage til tiden. Gør du ikke dette, kan du nemlig risikere, at der kommer yderligere renter på lånet, hvilket vil koste dig dyrt. 

Hvilke regler er der for at få et mikrolån? 

For at få et mikrolån kan der være flere forskellige krav, der skal opfyldes. Dette kan blandt andet være krav til din alder. Den lovpligtige alder for at få et mikrolån er 18 år, men dette betyder ikke, at du kan optage alle lån, blot fordi du er myndig. Der er nemlig flere låneudbydere, hvor du skal være et par år ældre, før du kan få adgang til et mikrolån. 

Det kan ligeledes være et krav, at du ikke må være registreret i RKI, eller nogle af de andre registre, der findes, som dårlig betaler. Disse registre er et sted, du vil blive registreret, hvis du ikke betaler dit lån tilbage til tiden. Det kan derfor være svært at få et mikrolån, hvis du i forvejen har en stor gæld.  

Det bedste mikrolån? 

Skal du finde det bedste mikrolån, er det en rigtig god idé at kigge på dine egne behov. Det kan blandt andet være, at du har brug for at låne et bestemt beløb, eller det kan være, at du er særlig afhængig af en kort svartid.  

Hvis du gerne vil finde det bedste mikrolån, er det en god idé at ansøge om lån hos flere forskellige låneudbydere. På den måde kan du nemlig sammenligne flere forskellige tilbud og se, hvilket lån der bedst opfylder dine behov.  

For mange mennesker er det bedste mikrolån et lån, som de nemt kan betale tilbage. Derfor kan det være smart at lægge et budget alt efter, hvordan de forskellige lånetilbud ser ud. På den måde kan du nemlig se, hvilke lån du kan betale tilbage, hvis du ser realistisk på det. 

Billige mikrolån – findes de? 

For langt de fleste mikrolån gælder det, at der er en kort tilbagebetalingsperiode. Dette betyder, at lånets ÅOP, altså de årlige omkostninger i procent, vil være høj, da alle renter, gebyrer og afgifter skal betales tilbage inden for kort tid.  

Det er ingen hemmelighed, at du kan finde mikrolån, som har utrolig høje renter. Dette betyder, at en stor del af de penge, som du skal betale tilbage, kommer til at være omkostninger, som ligger uden for lånets beløb. Dog må man også sige, at beløbene tit er relativt lave, og selvom du skal betale en høj procentdel i renter, er det derfor ikke sikkert, at det er ustyrligt mange penge.  

Skal du sammenligne to forskellige mirkolån for at se hvilket lån, der er billigst, er det en rigtig god idé at kigge på lånenes ÅOP. ÅOP omfatter nemlig alle lånets årlige omkostninger, altså både renter, gebyrer og afgifter. Dette betyder, at det bliver muligt for dig at sammenligne to lån, som har et vidt forskelligt formål, hvad angår renter og gebyrer. Sammenligner du to lån ved hjælp af ÅOP, må du huske på, at løbetiden og lånebeløbet skal være ens. 

De senere år er der kommet utrolig meget konkurrence på lånemarkedet. Dette har mundet ud i, at låneudbyderne må sænke deres renter og gebyrer, hvis de vil have, at folk skal optage lån hos dem. Der er sågar kommet såkaldte gratis mikrolån. 

Gratis mikrolån betyder ikke, at du ikke skal betale nogen penge tilbage. Det betyder dog, at der ikke er nogle omkostninger, og du skal således hverken betale renter eller gebyrer. På den måde kan du nøjes med kun at betale det lånte beløb. Optager du et gratis lån, bør du sørge for at betale lånet tilbage til tiden, da der ellers kan dukke renter og gebyrer op. Alternativt skal du tage et lån i en bank som Nordea hvor det dog ikke er gratis.