Kviklån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

 Hvis du skal bruge et hurtigt lån, så er kviklån en af de mest brugte muligheder. Sammenlign iblandt vores udvalg af låneudbydere og find det kviklån der passer dig bedst her.

Billige lån

Skal du låne penge online, har du garanteret hørt om kviklån. Oprindeligt startede kviklån som mikrolån i ulande. Her var ideen, at mennesker med få penge mellem hænderne fik hjælp til at starte deres egen virksomhed eller udvide deres forretninger. Konceptet har bredt sig til Danmark, og her har næsten alle mulighed for at optage et kviklån.  

I Danmark bliver kviklån dog typisk ikke brugt på at starte forretninger. Kviklån i Danmark finansierer nemlig i højere grad forbrug, som kræver, at der ruller penge ind på kontoen mere eller mindre med det samme.  

Der findes mange forskellige kviklån på markedet. Skal du optage det lån, der bedst kan betale sig, kan det derfor være en god idé at have kendskab til, hvad du skal kigge efter. Det er nemlig ikke altid let at gennemskue hvilket lån, der er billigst i sidste ende.  

Hvad er et kviklån? 

Hvad er et kviklån?

Kviklån er en af de låntyper, der kan optages online. I virkeligheden er kviklån et forbrugslån på et mindre beløb, som du kan optage hos et finansieringsselskab. Kendetegnende ved kviklån er ligeledes, at du maksimalt kan betale et kviklån tilbage over tre måneder. Typisk vil løbetiden dog ligge på nogle uger.  

Når du optager et kviklån, skal du ikke stille sikkerhed. At stille sikkerhed betyder, at du giver låneudbyderen en garanti for, at de får deres penge tilbage, selvom du ikke har råd til tilbagebetaling. Derfor kan du eksempelvis stille sikkerhed i værdifulde genstande. Da der ikke bliver stillet sikkerhed ved kviklån, vil du typisk opleve, at renterne er forholdsvis høje. 

Et andet parameter, hvor kviklånene adskiller sig i forhold til de traditionelle banklån, er ansøgningsprocessen. Når du ansøger om kviklån, bliver din økonomi nemlig ikke gennemgået minutiøst, som den gør i banken. Dette gør ansøgningsprocessen hurtig, men til gengæld kan der være stor risiko for, at du optager et lån, som du ikke kan betale tilbage. 

Som navnet antyder, er det karakteristisk for et kviklån, at tingene sker hurtigt. Ikke nok med, at ansøgningsprocessen er kort og overskuelig, du kan ligeledes forvente at have pengene på din konto inden for få dage. Dette er en fordel, hvis du mangler penge akut. 

Hvad betaler man for et kviklån? 

Der kan være stor forskel på, hvad du kommer til at betale for dit kviklån, alt efter hvilken låneudbyder du optager lånet hos. “Hvad betaler man for et kviklån?” Kan derfor være et svært spørgsmål at svare på.  

Når du skal kigge på, hvor meget du i sidste ende kommer til at betale for dit lån, er det blandt andet en god idé at tjekke eventuelle afgifter samt gebyrer. Sandsynligvis skal du for eksempel betale et stiftelsesgebyr. At finde et lån med lave afgifter og gebyrer er en god start, men det betyder ikke nødvendigvis, at du har fundet et billigt lån. 

Skal du sikre dig, at du har fundet et billigt lån, må du ligeledes kigge på lånets renter. Renterne er det beløb, som du skal betale til långiveren i en vis periode for at låne pengene. Renterne udgør en fast procentdel af lånets størrelse. Vil du gerne slippe så billigt som muligt, bør du gå efter et lån med lave renter.  

Som du kan høre, er der mange forskellige parametre, som kan variere, når man skal optage et kviklån. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvad der i sidste ende er billigst. Vil du have en idé om dette, kan det være fornuftigt at kigge på lånets ÅOP. Dette er lånets årlige omkostninger i procent. I dette tal er både renter, gebyrer og afgifter altså medregnet.  

Hvad må man købe for kviklån? 

Når du optager et kviklån, er det sjældent, at du vil blive spurgt om, hvad pengene skal bruges til. Dette betyder, at du har frie rammer, hvad angår køb finansieret af dit kviklån. Dette er en stor frihed at have, som adskiller sig fra lån, som man optager i banken.  

De penge, som bliver lånt ved kviklån, er typisk nogle, der bliver brugt her og nu. Det vil sige, at kviklånet eksempelvis kan bruges, hvis du mangler penge til resten af måneden. Kviklån kan være praktiske, hvis du skal have dækket et akut pengebehov. 

Det kan være utrolig dejligt, at du kan bruge pengene fuldstændig som du vil, men det betyder også, at der bliver lagt et stort ansvar på dine skuldre. Skal pengene bruges på luksus og byture, kan du for eksempel være forholdsvis sikker på, at banken ikke ville acceptere din ansøgning.  

Selvom pengene fra et kviklån kan bruges til lige det, som du har lyst til, er det ikke nødvendigvis altid et kviklån, der bedst kan betale sig. Skal du for eksempel købe en bil eller et hus, er der nemlig specifikke lån, som passer langt bedre til beløb i denne størrelsesorden.  

Betingelser for at få et kviklån 

Skal du optage et kviklån, er der visse betingelser, som du må overholde. Én af disse betingelser er blandt andet, at du skal være fyldt 18 år ifølge lovgivningen. Hos flere låneudbydere er minimumsalderen dog endnu højere, og det er derfor ikke sikkert, at du kan optage et kviklån, blot fordi du er myndig. 

For mange kviklån gælder det ligeledes, at du ikke må være registreret som dårlig betaler. Man kan blandt andet blive registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor registret. Dette sker, hvis du tidligere har optaget et lån, som du ikke betalte tilbage til tiden.  

Når du ansøger om et kviklån, vil du modtage et lånetilbud, som du kan acceptere eller afslå. Det er dog først efter 48 timer, at din beslutning kan gå igennem. Denne regler er lavet, så kviklån i mindre grad finansierer impulskøb. På den måde får folk nemlig en chance for at overveje, om de træffer en klog beslutning. 

Billigste kviklån – hvor kan man få dem? 

Når du skal finde det billigste kviklån, kan det godt betale sig at ansøge flere forskellige steder. På den måde kan du nemlig sammenligne lånetilbud og se hvilket lån, der bedst dækker dine behov. Som nævnt ovenover, er det ikke nødvendigvis nemt at sammenligne renter og gebyrer fra forskellige lån, og derfor kan det være smart at gøre brug af lånenes ÅOP. 

Da ÅOP er de årlige omkostninger i procent, er det vigtigt, at de lån, du sammenligner, har samme lånebeløb og løbetid. På den måde kan du nemlig sammenligne lånenes ÅOP én til én. Det lån, som har den laveste ÅOP, er også det billigste.  

Grunden til at løbetiden nødvendigvis må være identisk er, at hvis et lån med en lang løbetid har et lavt ÅOP, ser det automatisk billigere ud, end et lån med kort løbetid og højere ÅOP. Dette er dog ikke nødvendigvis sandheden, da du ved den lange løbetid eksempelvis skal betale en månedlige ydelse flere gange. Du skal dog huske at du med renterne fra et kviklån ikke automatisk får indberettet til skat så det skal du selv gøre for at få fradrag for renterne ved et kviklån.

Skal du finde det billigste lån, er det en rigtig god idé at betale lånet tilbage til tiden. Gør du ikke dette, kan du nemlig risikere, at der kommer ekstra renter og gebyrer oveni, som du ligeledes skal betale. Sker dette, kan du pludselig få svært ved at betale dit lån tilbage. 

Hvis du skal finde det billigste kviklån, er der altså mange ting, som du må holde for øje. Inden du optager et lån, kan det være en rigtig god idé at lægge et budget. Angiver du indtægter og udgifter, kan du nemlig se, hvor mange penge du har råd til at betale af på dit lån om måneden. På den måde kan du se, om det er realistisk for dig at betale lånet tilbage.